Søg
Close this search box.

Plet på loftet dækket af små hvide hår

Plet på loftet dækket af små hvide hår
Plet på loftet dækket af små hvide hår

Jeg har brug for jeres hjælp med et problem i min kælder. Jeg er midt i at få istandsat kælderen og opdagede desværre en lille plet (ca. 5×5 cm) i loftet, som var dækket af små hvide og sorte hår.

Som en sikkerhedsforanstaltning ringede jeg til maleren og bad ham tage et kig på det for at se, om han kunne afgøre, hvad det var. Han forsikrede mig om, at der ikke var grund til bekymring, da han mente, at det ikke var noget alvorligt – bestemt ikke svamp. Derfor malede han bare pletten over, og vi fortsatte arbejdet.

Men nu, kun en dag efter, begynder malingen at krakelere netop i det område, og jeg er bekymret for, at det kunne være hvid tømmersvamp eller noget lignende. Jeg har desværre ikke nogen billeder af det oprindelige problem, da maleren malede over pletten, men efter at have søgt lidt på nettet, synes jeg, at det ligner svamp. Det giver mig ærlig talt lidt bekymringer.

Jeg vil derfor høre, om I har mulighed for at komme ud og tage et kig? Jeg vil gerne have jeres professionelle vurdering, da jeg frygter, at det kan udvikle sig, hvis det virkelig er svamp.

Venlig hilsen
Joakim

Svar:

Hej Joakim,

Tak for din henvendelse, og jeg kan godt forstå, at du er bekymret over det, du har observeret i din kælder.

Selvom maleren mente, at der ikke var grund til bekymring, og han malede over pletten, er det desværre ikke altid nok, hvis der er underliggende fugtproblemer eller potentielle tegn på svamp. Når malingen krakelerer så hurtigt efter, den er blevet påført, kan det være et tegn på, at der stadig er fugt til stede, og det kan meget vel være en svampeinfektion, som f.eks. hvid tømmersvamp. De små hvide hår, du beskrev, kunne tyde på et svampeproblem, selvom vi selvfølgelig først kan være helt sikre, når vi har foretaget en grundig undersøgelse.

Jeg vil anbefale, at vi kommer ud og foretager en fuld inspektion af området. Det er vigtigt at få undersøgt fugtniveauet og finde ud af, om der er tale om svamp eller andre former for skader. Hvis der er svamp til stede, skal vi handle hurtigt for at forhindre, at det spreder sig og forårsager større strukturelle skader på bygningen.

Vi kan arrangere et besøg, hvor vi kan udføre en fugtmåling og tage prøver for at identificere eventuel svamp. Skulle der være behov for sanering, kan vi også hjælpe dig med at fjerne problemet effektivt og sikkert.

Lad os aftale et tidspunkt, hvor vi kan komme forbi og få kigget nærmere på det.

Venlig hilsen
Skimmelsvamp Sanering
Fugttekniker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs mere

Lignende emner